Een warme slaapzak is voor elke avonturier een must. Tijdens de koude nachten in een lekker warme slaapzak kruipen, wie wil dat nou niet? Speciaal daarvoor hebben wij 5 topmodellen voor je op een rij gezet.

1. Vaude Säntis 1200 SYN

De Vaude Säntis 1200 SYN is een nieuwe serie slaapzakken van Vaude. Deze slaapzak beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft deze warme slaapzak een stretchzone bij de knieeën, arm openingen en wordt geleverd in een compressiezak. De stretchzone en de arm openingen maakt deze slaapzak ideaal bijvoorbeeld een boek te lezen. Dankzij deze aanpassingen kun je ook iets comfortabeler bewegen in de slaapzak, en deze eventueel buiten gebruiken. Zo blijf je niet alleen in je tent warm, maar ook s' avonds bij het kampvuur.

2. Vaude Alpstein 1200 DWN

De Vaude Alsptein is het absolute topmodel. Deze slaapzak is gevuld met dons en een buitenkant van polyamide. Dat maakt het mogelijk dat deze slaapzak een comforttemperatuur van -8ºC haalt. De slaapzak isoleert dus erg goed. De capuchon die naar het hoofd vormt voorkomt warmte verlies via het hoofd.

Verder heeft deze slaapzak een aantal labels verdient. Zo heeft deze slaapzak het RDS label, Eco finish label en het Green shape label. Deze labels tonen aan dat de slaapzak gemaakt is van goede donskwaliteit (RDS label), het een milieuvriendelijk product is (Green shape label) en ze behandelt zijn met PFC vrije stoffen. Dat is beter voor het milieu (Eco Finish label). Benieuwd naar deze warme slaapzak? Het is zeker de moeite waard Vaude Alpstein 1200 SYN een keer te bekijken.

3. Highlander Outdoor Serenity 350

De Highlander Serenity Outdoor 350 is een slaapzak met een comforttemperatuur van -2°C. Maar in tegenstelling tot de meeste slaapzakken die een comforttemperatuur onder 0 hebben zit deze slaapzak in een andere prijsklasse. De Serenity 350 kost €47,99. Dus ben je op zoek naar een minder dure slaapzak die je wel beschermt bij dergelijk koude temperaturen? Dan is de Highlander Serenity 350 de moeite waard om te overwegen.

4. Nomad Triple-S L

Een warme slaapzak waar we enthousiast van worden als we er over mogen vertellen. Deze slaapzak kan meer dan andere slaapzakken. Het is namelijk zowel een deken- als een mummymodel. De slaapzak heeft onderaan koordjes, waarmee je de onderkant van de slaapzak kunt transformeren van dekenmodel naar mummymodel en andersom. Ook heeft de slaapzak een dikke en een dunne kant. Met de dikke kant boven isoleert de slaapzak beter en is warmer. Heb je het warm? Dan kun je beter de dunne kant boven doen. Wat dan makkelijk is, is dat de capuchon ook aan twee kanten aan te ritsen is. En dus eventueel ook af te koppelen is. Deze warme slaapzak beschikt over verschillende comforttemperaturen. De comforttemperatuur varieert van -6ºC tot 8ºC. Voor minder warme bestemmingen ook geschikt dus. Ben je net zo enthousiast over de slaapzak als wij? Hier vind je deNomad Triple-S L. Overigens is deze slaapzak er ook in een JR en een XL uitvoering.

5. Coleman Basalt Double

De Coleman Basalt Double is een warme tweepersoons slaapzak. Wil je met je partner samen in een slaapzak slapen die goed isoleert? Dan is deze slaapzak zeker een aanrader. Met een comforttemperatuur van -5ºC blijf je zeker warm. De slaapzak heeft zelfs een limiettemperatuur van -12ºC. Verder beschikt deze slaapzak over een capuchon, en dat is best bijzonder bij een tweepersoons slaapzak. Zo voorkom je dat je veel warmte verliest bij het hoofd. Ben je ondertussen benieuwd geworden naar deze slaapzak? Dan kun je deze vinden op de pagina Coleman Basalt Double.

Alle warme slaapzakken

Je vind alle modellen die in deze top 5 staan ook terug op de pagina warme slaapzakken. Hier vind je ook nog een aantal andere warme slaapzakken. Zoek je een slaapzak vooral voor in de koude winters? Dan zou je eventueel ook nog kunnen kijken voor een winter slaapzak.