Je gaat op vakantie, een weekendje weg, je gaat kamperen? Je slaapt in ieder geval tijdelijk niet in je eigen bed en je moet zelf voor een luchtbed of slaapmat zorgen? Precies. Een luchtbed óf slaapmat. Waar kun je nu eigenlijk het beste voor kiezen? In dit artikel lees je in het kort de vier belangrijkste verschillen.

Luchtbed of slaapmat? De verschillen

Verschil 1: Hoogte

Met een luchtbed lig je hoger van de grond af dan bij een slaapmat. Hierdoor zal je het op een luchtbed minder snel koud hebben dan op een slaapmat. Daarnaast is het wat makkelijker opstaan uit een luchtbed; zeker als je kiest voor een hoog luchtbed.

Verschil 2: Slaapoppervlak

Het slaapoppervlak van een luchtbed is wat comfortabeler dan bij een slaapmat. Een slaapmat kan wat hard aanvoelen en vaak heb je ook het idee dat je op de grond ligt. Een luchtbed is wat steviger en ligt comfortabeler, omdat er meer lucht in zit.

Verschil 3: Meenemen

Zowel een luchtbed als slaapmat is eenvoudig mee op reis te nemen. Een luchtbed vouw je op en kun je terug in de doos doen. Een slaapmat rol je op en is wat dikker om mee te nemen.

Verschil 4: Gebruiksklaar maken

Het gebruiksklaar maken van een luchtbed kost wat meer moeite dan bij een slaapmat. Een slaapmat rol je uit, zet zichzelf op met wat lucht en hij is klaar voor gebruik. Een luchtbed moet je eerst zelf opblazen of oppompen voordat je er comfortabel op kunt liggen.

Luchtbed of slaapmat? Ons advies

Hoewel je een slaapmat sneller gebruiksklaar hebt gemaakt, denken wij dat comfort belangrijker is. Een luchtbed biedt meer stevigheid en comfort om je nachtrust goed door te komen. Een goede nachtrust is de basis van iedere nieuwe dag. Daarom adviseren wij altijd een luchtbed boven een slaapmat.